Alternativa domu umirovljenika: skrb u vašem domu za stare i nemoćne osobe | Mapa weba

01/2421-521

Česta pitanja

Kome je namjenjena usluga njege i pomoći u kući?

Usluga pomoći i njege u kući namijenjena je starijim osobama i osobama koje iz određenih razloga nisu u mogućnosti skrbiti o sebi i domaćinstvu.

Usluga pomoći i njege omogućuje očuvanje kvalite života u vlastitom domu.

Tko pruža uslugu pomoći i njege u kući?

Pomoć u kući pruža stručna osoba – njegovateljica, a koja je prošla potrebno školovanje i edukaciju kako bi mogla zadovoljiti osnovne životne potrebe korisnika.

Što je uključeno u uslugu pomoći i njege u kući?

  • Obavljanje kućanskih poslova (pospremanje stana, presvlačenje kreveta, pranje i glačanje rublja…)
  • Organiziranje prehrane (nabava namirnica iz trgovine ili tržnice, pomoć u pripremanju obroka, dostava gotovih obroka u kuću…)
  • Pomoć kod obavljanja osobne higijene (pomoć pri oblačenju i svlačenju, kupanju ili tuširanju te zadovoljavanju svih drugih higijenskih potreba)
  • Čuvanje ili druženje sa korisnikom
  • Pomoć kod realizacije različitih osobnih potreba (plaćanje režijskih troškova, pratnja do liječnika, podizanje recepata i lijekova, obavljanje različitih administrativnih poslova..)
  • Podmirivanje drugih svakodnevnih potreba

Što se podrazumijeva pod „dostavom gotovih obroka u kuću“?

Dostava gotovih obroka u kuću korisnika vrši se po dogovoru, a na temelju tjednog menija koji u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta jela dnevno, a po izboru i potrebama korisnika, iz renomiranog zagrebačkog ugostiteljskog obrta. U mogućnosti smo omogućiti dostavu jela koja zahtijevaju posebni režim prehrane (dijabetes, vegetarijanska prehrana…)

Što je sve uključeno u cijenu spomenute usluge?

U cijenu je uključeno obavljanje kućanskih poslova, organiziranje prehrane, pomoć pri obavljanju osobne higijene, druženje, obavljanje administrativnih poslova te zadovoljavanje ostalih životnih potreba.

Ono što bismo željeli posebno napomenuti je da je sve naše usluge moguće dogovoriti individualno, na nivou tjednih ili mjesečnih aranžmana koji bitno utječu na cijenu te da nema nikakvih dodatnih troškova prilikom dolaska naših djelatnica u Vaš dom ( osim gotovih obroka)

Skrb u domu korisnika za stare i nemoćne osobe, osobe s invaliditetom i djecu s posebnim potrebama

© 2016.-2021. MAXIMUS life j.d.o.o.